Доступність посилання

ТОП новини

Модернізація Чорноморського флоту можлива за згоди урядів України і Росії – МЗС


Модернізація Чорноморського флоту Росії на території України можлива за офіційної згоди обох сторін. Тож заяви росіян щодо того, що Україна нібито перешкоджає модернізації флоту, не відповідають дійсності. Так Радіо Свобода прокоментував повідомлення російських ЗМІ виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Що стосується модернізації тієї частини Чорноморського флоту, яка дислокується на території України, то ми вважаємо, що її модернізація чи то переоснащення може відбуватись лише на підставі підписання відповідної двосторонньої міждержавної угоди. З таким підходом згодна і російська сторона, але станом на сьогодні проекту міжурядового договору з боку Росії не надходило», – зазначив Перебийніс.

У лютому 2013 року Росія повідомила українську сторону про наміри модернізувати Чорноморський флот, який розташований у Криму. Тоді міністр оборони України Олександр Лебедєв зазначив, що цей процес може розпочатись за наявності погоджень між Києвом і Москвою на законодавчому рівні.

Тим часом, ще восени минулого року українські й російські урядовці повідомляли, що планують завершити відповідні переговори до кінця 2012 року.

Російські ЗМІ в останні роки звинувачують українців у гальмуванні переговорів щодо технічного переоснащення й модернізації Чорноморського флоту.
XS
SM
MD
LG