Доступність посилання

ТОП новини

Допомоги потребують всі фігуранти насилля у маріупольській школі – Павленко


Юрій Павленко
Юрій Павленко
Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко повідомив Радіо Свобода, що поїде у Маріуполь і вивчить на місці випадок жорстокого поводження учнів ЗОШ № 43.

«Я 19 квітня буду в Маріуполі. Я хочу детально розібрати ситуацію у 43-й школі. Що я зараз бачу, спочатку рік дорослі не бачили цієї біди, коли діти знущалися одне над одним, покривали це, а потім, коли все стало відомо, їх садять на 10 років. Це зворотна жорстокість. Але я переконаний, ця дитяча жорстокість є результатом безвідповідальності й байдужості дорослих, вчителів і батьків», – сказав Павленко.

На його думку, допомоги потребують усі діти, фігуранти цієї історії, і жертва знущань, і ті, хто з неї знущався.

«Я хочу допомогти усім цим дітям – і тій дівчинці, над якою знущалися, і тим дітям, які це робили. Я їду захистити і одну дитину, й інших дітей. Усі вони є жертвами байдужості дорослих. Таке моє попереднє бачення, а висновки будуть після детального вивчення ситуації на місці», – наголосив уповноважений.

Юрій Павленко повідомив, що до нього надходить багато аналогічних звернень, тому він хоче «проаналізувати все до деталей» і на основі результатів аналізу «дати рекомендації директорам шкіл і вчителям» щодо того, як запобігати випадкам жорстокості поміж дітьми і як реагувати на них.

У Маріуполі учениці школи № 43 протягом двох років знущалися зі школярки. Увагу правоохоронців привернуло відео, на якому знято, як дев’ятикласниці знущаються з учениці восьмого класу своєї школи. Зокрема, на відео школярки намагаються повісити дівчину на її ж шарфі.

За фактом розпочате розслідування, повідомляє прес-служба прокуратури міста. Відомості за фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань із кваліфікацією «катування». Відповідна стаття КК України передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.
XS
SM
MD
LG