Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили виставку про Голодомор 1946–47 років


У Києві в середу відкрилася виставка «Голодомор 1946–1947 років: документи і факти», повідомила прес-служба партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Експозиція в Меморіалі пам’яті жертв голодоморів в Україні містить факсимільні копії документів, які свідчать про штучний характер голоду, а також десять плакатів, що ілюструють причини голодомору 1946–47 років, розповідають про авторів злочину на чолі зі Сталіним; на плакатах позначено території, куди відправляли зерно, відібране в українців, конкретизовано географію голодомору й механізм його впровадження; показано становище українських селян і їхнє намагання врятуватися, зазначено втрати України від голодомору 1946–47 років, мовиться в повідомленні.

Також у рамках виставки відбувається демонстрація короткометражного документального фільму, створеного на основі документів та історичних хронік. Автори виставки наголошують: неможливо встановити точну кількість жертв голоду 1946–47 років, але, на їхню думку, кількість його жертв становила до 2 мільйонів українців.
XS
SM
MD
LG