Доступність посилання

ТОП новини

Скандалом в Київській опері мають займатися фахівці – міністр


Леонід Новохатько
Леонід Новохатько
Міністр культури Леонід Новохатько заявляє, що розбиратися зі скандалом, що виник у Київському театрі опери і балету, треба, але делікатно.

«Є європейська практика життя національних опер. Чи це Штатсопера у Відні, чи Ла Скала, чи Ґранд-опера, вони всі користуються величезною автономією… У творчі питання в Австрії чи в Італії міністри культури не втручаються», – сказав міністр в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, Київська опера так само має бути в цьому ряду. «У нас, я б сказав, пострадянський психологічний синдром: якщо в опері, балеті щось не так, то цим має займатися міністр культури чи прем’єр. Із цим потрібно закінчувати. Цими питаннями мають займатися фахівці», – заявив Новохатько.

Цього місяця художній керівник балетної трупи Національної опери Денис Матвієнко заявив, що його усунули з посади. Матвієнко також повідомив, що його офіційно так і не призначили на цю посаду, попри подану заяву.

Водночас генеральний директор київської пери Петро Чуприна заявив, що звільнення Матвієнка з посади худкерівника сталося через проблемний характер танцівника.
XS
SM
MD
LG