Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: Тимошенко не потребує подальшого лікування


Міністерство охорони здоров’я заявляє, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко не потребує подальшого лікування в стаціонарі. Про це йдеться в заяві прес-служби МОЗ.

За повідомленням, фахівці МОЗ, які входять до міжнародної медичної комісії з обстеження Тимошенко, неодноразово заявляли, що період її перебування у медичному закладі, який на сьогодні становить майже рік, суперечить усім українським і міжнародним стандартам лікування.

«Кількість реабілітаційних процедур, які отримала пацієнтка за весь цей період, сягає більш як 700, що є небаченим явищем. До того ж лікарі української частини Міжнародної медичної комісії неодноразово висловлювались з приводу можливого зворотного ефекту від такої кількості реабілітаційних заходів», – мовиться в повідомленні.

«Загалом пацієнтка вже давно не потребує активного медичного втручання, а дії, які сьогодні реалізовують лікарі харківської лікарні, зводяться лише до проведення масажних та фізкультурних процедур», – додають у МОЗ.

За даними міністерства, українські лікарі вже неодноразово констатували відсутність будь-яких перешкод для виписки пацієнтки, однак сама Тимошенко категорично проти цього. «Винятково йдучи назустріч бажанням пацієнтки, МОЗ не вживає ніяких активних дій щодо виписки Тимошенко з ЦКЛ. Як тільки пацієнтка висловить бажання бути виписаною, це буде зроблено», – підсумували в міністерстві.

Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні в харківській лікарні. Вона відбуває 7-річне ув’язнення за справою про підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.
XS
SM
MD
LG