Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан: суд викликав начальника поліції після невдалого арешту колишнього президента


Резиденцію Первеза Мушаррафа під Ісламабадом нині ззовні стереже поліція, зсередини – його власна охорона, 17 квітня 2013 року
Резиденцію Первеза Мушаррафа під Ісламабадом нині ззовні стереже поліція, зсередини – його власна охорона, 17 квітня 2013 року
Суд у Пакистані викликав начальника поліції у столиці Ісламабаді для пояснень, чому колишній президент Первез Мушарраф зміг сьогодні уникнути арешту.

Вищий суд Ісламабада постановив сьогодні взяти Мушаррафа під арешт, але особиста охорона колишнього президента, який був у залі суду, змогла вивести його, і поліція не встигла нічого зробити. Нині він перебуває у своєму домі на околиці Ісламабада під серйозною охороною власної «служби безпеки».

Мушаррафа в цій справі звинувачують в антидержавній діяльності, яку він, на думку звинувачення, вчинив як президент, коли 2007 року запровадив надзвичайний стан у Пакистані, зупинив чинність конституції і усунув із посад кількох чільних суддів, серед них голову Верховного суду.

Проти нього в Пакистані вже порушена низка інших справ, зокрема, щодо можливої причетності до вбивства 2007 року провідного на той час опозиційного до влади політика, колишнього прем’єр-міністра Беназір Бгутто, а також щодо вбивства ще одного політичного діяча.

69-річний нині Мушарраф повернувся до Пакистану минулого місяця по чотирьох роках життя у вигнанні і намагався балотуватися в парламентських виборах, призначених на 11 травня, але йому відмовили в реєстрації.

1999 року генерал Первез Мушарраф захопив владу в Пакистані військовим переворотом, відтак керував країною як президент, обіймаючи одночасно ще низку державних і військових посад, до 2008 року, коли був змушений піти у відставку під тиском усе сильнішої опозиції.
XS
SM
MD
LG