Доступність посилання

ТОП новини

В Україні привітали рішення ЄС


Чільні українські посадовці привітали ухвалені в четвер у Європейському союзі рішення щодо України – ратифікацію Європейським парламентом угоди про внесення змін до договору між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз і ухвалу Конференції президентів Європарламенту продовжити до вересня мандат моніторингової місії Європейського парламенту до України.

Зокрема, рішення щодо віз привітав президент Віктор Янукович. Він звернув увагу, що Європарламент проголосував за це переважною більшістю голосів.

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що «щиро радий» продовженню чинності місії Європарламенту. Ця місія стала цінним і дієвим інструментом зміцнення довіри між Україною і ЄС в один із найскладніших періодів відносин між ними, мовиться в заяві Азарова на його особистому сайті. За його словами, місія засвідчила важливу і конструктивну роль Європарламенту в розвиткові відносин між Україною і ЄС.

Азаров у цій заяві привітав і позитивне рішення Європарламенту щодо віз. На його думку, воно стало важливим етапом на шляху до безвізового режиму між Україною і ЄС.

Привітав обидва рішення і міністр закордонних справ Леонід Кожара. З приводу місії Європарламенту він сказав, що Україна надає їй великого значення, а продовження її мандату до осені сприятиме повнішому інформуванню європейських інституцій щодо становища в Україні.

А щодо подальшого спрощення оформлення віз він закликав Раду ЄС якнайшвидше ухвалити остаточне рішення, що дозволило б цій угоді набрати чинності вже влітку цього року.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв висловив думку, що рішення Європарламенту схвалити подальше спрощення оформлення віз є черговим кроком до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Сьогодні Конференція президентів Європейського парламенту вирішила продовжити роботу місії під керівництвом колишнього президента Європарламенту Пата Кокса і колишнього президента Польщі Александра Квасневського в Україні до вересня.

А Європарламент ратифікував угоду про внесення змін до договору між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз, що передбачає розширення категорій громадян, які можуть скористатися спрощеною процедурою оформлення віз.
XS
SM
MD
LG