Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи перетворюються на «хлопчиків за викликом» (огляд преси)


Київ – Сьогодні народні депутати планують вирішити питання відставки уряду, констатує газета «День». Опозиціонери сподіваються, що їхню резолюцію недовіри Кабмінові підтримає більшість обранців. Також опоненти влади переконують, що всередині Партії регіонів є конкуренція, відтак результати голосування не передбачувані. Однак головну надію на підтримку опозиційної ініціативи покладено на комуністів і позафракційних депутатів. Хоча тут виникають питання. Особливо з огляду на те, що декілька днів тому в парламенті було провалена низка законопроектів щодо пенсійної реформи.

Голосування щодо скасування пенсійної реформи підтвердило, що для Партії регіонів комуністи просто «розмінна монета». У КПУ, ймовірно, з цим згодні, припускає тижневик «Коментарі». Видання пише, що хоча регіоналам і невигідно користуватися їхніми послугами, але нічого не вдієш. Бо комуністи займаються дрібним шантажем регіоналів, отримують щось своє, вочевидь, невидиме їхньому виборцю, і беруть участь у всіх базових «біло-блакитних» починаннях – від переїзду на Банкову до підстраховки провалу призначення київських виборів. Що стосується іміджу комуністів, то провал того ж скасування пенсійної реформи Симоненко використовує на свою користь і пояснює недисциплінованістю опозиції, а також приводить як приклад своєї «безкомпромісної боротьби із олігархами» з Партії регіонів. На питання, де ж безкомпромісність, якщо все, що потрібно регіоналам, вони отримують від комуністів, Петро Симоненко пояснить, що саме трудовому народу це і потрібно, але вже в плані боротьби з «найбільш реакційним загоном української буржуазії» – націоналістичною опозицією. Докладніше про це йдеться в статті «Комуністи перетворюються на «хлопчиків за викликом».

Передвиборчий штаб Віктора Януковича вже розпочав роботу, стверджує газета «Сегодня». Але цього замало: якщо президент розраховує переобратися на другий термін, його команді вже зараз треба робити те, що потрібно його електоратові. Інакше у 2015-му йому просто не повірять. Тоді переможець буде один, і це буде той, хто максимально мобілізує свій електорат. Журналіст видання переконаний, що електоратом Януковича знову стануть жителі південних і східних областей, для яких позитивним сигналом стане впровадження мовного закону, звісно ж, із протекцією російської.

Великий піст аж ніяк не є релігійним пережитком, переконує тижневик «Кореспондент». Нові дослідження засвідчили, що стриманість у їжі приносить користь не тільки тілу, а й розумовим здібностям. «Постити, молитися, утримуватися», – закливкає автор статті.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG