Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили «гарячу» лінію для тих, хто боїться терактів


У Дніпропетровську, в обласній клінічній лікарні імені Мечникова, запрацювала «гаряча» телефонна лінія для людей, які відчувають страх перед терактами. Про це Радіо Свобода повідомив заступник головного лікаря медустанови Юрій Скребець.

За словами медика, у зв’язку з вибухами в Бостоні і річницею вибухів у Дніпропетровську, до фахівців лікарні почали звертатись люди, яким необхідна психологічна допомога для подолання страху перед терактами. Тепер вони можуть подзвонити за телефоном «гарячої» лінії і отримати фахову допомогу.

«Після нещодавніх вибухів у США до нас почали звертатись люди з тривожними станами і страхом, що схожі події можуть повторитись у Дніпропетровську. Це не ті, хто потерпів, і не безпосередні свідки вибухів, а ті, хто 27 квітня 2012 року не міг дотелефонуватись до рідних, не знав місця перебування близьких. З усіма, хто звертається, працюють наші психологи і психотерапевти. А всім, хто відчуває такий страх, я хочу сказати: не піддавайтесь паніці. Іноді людина сама не може впоратись з таким страхом, і немає нічого страшного, якщо вона звернеться за допомогою до фахівців», – сказав Радіо Свобода Юрій Скребець.

На запитання Радіо Свобода про те, скільки людей вже звернулись на «гарячу» лінію, Юрій Скебець уточнив, що «рахунок не йде на сотні» – це кілька лише людей на добу.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську, вздовж центрального проспекту, сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина.
XS
SM
MD
LG