Доступність посилання

ТОП новини

США і ЄС чекають позитивних новин з Києва – Пайфер


Стівен Пайфер
Стівен Пайфер
Українська влада повинна ухвалити рішення, чи буде звільнена екс-прем’єр Юлія Тимошенко. Про це у своєму виступі на київському безпековому форумі заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

За його словами, Євросоюз і США побачили позитивний сигнал з Києва, коли президент Янукович помилував Юрія Луценка, але поки що інших позитивних новин з Києва міжнародна спільнота не бачить.

«Питання, де перебуває Україна нині і які її перспективи підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом – це питання перебуває у площині внутрішньої політики. На початку свого президентства Янукович зробив важливі євроінтеграційні кроки, але по тому Україна продемонструвала вибіркове правосуддя, що неприйнятно для ЄС. Нині президент Янукович зробив позитивний крок, помилувавши Юрія Луценка. І водночас, позбавлений депутатського мандату адвокат Юлії Тимошенко – Сергій Власенко», – заявив Пайфер.

За його словами, наразі незрозуміло, що робитиме Україна у разі, якщо Угода про асоціацію з ЄС не буде підписана. Поки що влада у Києві продовжує балансувати між Євросоюзом і Митним союзом, що жодним чином не полегшує її взаємин ні з Брюсселем, ні з Москвою, ні з Вашингтоном, наголосив посол.

Цього місяця екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вийшов із в’язниці – після указу президента про його помилування. В Україні і світі закликали Віктора Януковича ухвалити таке ж рішення і щодо екс-прем’єра Юлії Тимошенко, яка відбуває 7-річне ув’язнення.
XS
SM
MD
LG