Доступність посилання

ТОП новини

Луценку дозволили поїхати на лікування до Польщі


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Державна пенітенціарна служба України дала дозвіл колишньому міністру Юрієві Луценку виїхати на лікування до Польщі.

Як пояснили у прес-службі відомства, відповідно до положень чинної нормативно-правової бази, Луценко перебуває на обліку в кримінально-виконавчій інспекції.

Після звільнення від відбування основного виду кримінального покарання у вигляді позбавлення волі на підставі указу президента про помилування Луценка виконується рішення суду про додаткову міру покарання. Це позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов’язків в установах, підприємствах, організаціях усіх форм власності строком на 3 роки.

За даними пенітенціарної служби, 19 квітня Луценко звернувся до кримінально-виконавчої інспекції із заявою про надання дозволу на виїзд за кордон для лікування.

Напередодні екс-президент Польщі, член наглядової місії від Європейського парламенту Александр Квасневський поінформував, що польська влада запросила Луценка продовжити лікування в цій країні.

Днями екс-міністра вдруге прооперували у київській приватній клініці. Першу операцію здійснили наприкінці січня цього року.
XS
SM
MD
LG