Доступність посилання

ТОП новини

У США успішно стартувала ракета, у виготовленні якої брали участь українці


Ракета-носій «Антарес» перед запуском на острові Воллопс (Вірджинія, США)
Ракета-носій «Антарес» перед запуском на острові Воллопс (Вірджинія, США)
У Сполучених Штатах успішно запущена нова ракета-носій «Антарес» для доставки вантажів на міжнародну космічну станцію, створена американською компанією Orbital Science Corp в рамках міжнародної кооперації з участю України. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в державному конструкторському бюро «Південне» (Дніпропетровськ), яке брало участь у створенні ракети.

За даними з «Південного», успішний пуск «Антареса» був здійснений у понеділок з центру космічних польотів на острові Воллопс (Вірджинія, США).

Українські фахівці брали участь і в створенні ракети (спроектували й виготовили один зі ступенів ракети), і в самому пуску. Вони «у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності». «Завдання пуску виконано повністю», – заявили в понеділок в конструкторському бюро «Південне».

Раніше в Дніпропетровську генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов повідомив, що ракета-носій «Антарес» з’явилася у зв’язку з необхідністю замінити американську ракету «Дельта-2».

За його словами, Американське космічне агентство шукало носіїв, які б могли виконувати місію «шатлів» – забезпечувати регулярне сполучення з орбітальною станцією і доправляти туди вантажі. НАСА виділило на розробку два гранти, один із яких отримала компанія Orbital, яка й залучила до співпраці українське конструкторське бюро «Південне».
XS
SM
MD
LG