Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах від імені мера розклеїли листівки зі закликом до знищення безпритульних тварин


Провокативна листівка в Черкасах від імені мера
Провокативна листівка в Черкасах від імені мера
У Черкасах від імені міського голови поширюють листівки зі закликом до знищення тварин-безхатьок. Про це в понеділок повідомив журналістам міський голова Черкас Сергій Одарич. Такі листівки, за його словами, розклеюють на під’їздах будинків та вкидають у поштові скриньки жителів міста.

«Я отримав через інтернет шквал звернень від громадян міста з їхнім обуренням щодо закликів до знищення тварин. Це – чистої води провокація. Черкаси – єдине місто в Україні, де не вбивають безпритульних тварин. У нас уже чотири роки існує притулок, де тварини живуть, там їх стерилізують. Напевно, опоненти забули, як під час «Євро--2012» уся європейська спільнота постала проти жорстокого поводження з тваринами в Україні. Тоді під загрозою опинилось проведення самого чемпіонату. Однак саме Черкасам вдалось переконати міжнародну громадськість, що з безпритульними (тваринами) поводяться гуманно: не вбивають і не отруюють», – зазначає Одарич. За його словами, поширення таких листівок – це кримінальний злочин.

Сергій Одарич повідомив на прес-конференції у понеділок, що вже звернувся до прокуратури і має намір направити звернення до президента України з вимогою знайти замовників і організаторів цієї провокації, оскільки вважає, що такий заклик може спровокувати хвилю вбивств тварин.

Улітку минулого року на офіційному сайті міської ради з’явився прес-реліз, у якому міська влада зверталася до жителів міста за допомогою у зменшенні кількості бродячих тварин. Там наводили поради: «Не підгодовуйте тварин. Черкасці мають усвідомити, що, підгодовуючи тварин, вони наражають на небезпеку найцінніше – своїх дітей, онуків. До того ж безпритульні собаки є збудниками інфекційних хвороб. Зокрема, таких, як сказ. Закривайте сміттєві контейнери. Закривши кришку, ви позбавляєте бродячих тварин можливості добути собі харч. Таким чином зменшується популяція «диких» собак і котів», – йшлося у прес-релізі мерії. Саме цитати із прес-релізу були використані у провокативних листівках.

Хто саме виготовляє і розповсюджує листівки, не відомо.

На думку засновниці черкаського товариства захисту тварин «Друг» Олени Литвинової, поширення таких листівок – це справді дуже груба провокація.

«Протягом останніх двох днів чую обурення від різних людей, які не розуміють, як можна вже і тварин втягувати у політичні ігри. Сподіваюся, розум все-таки переможе і тварини-безхатьки не стануть жертвами політичних сутичок», – сказала Литвинова в коментарі для Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG