Доступність посилання

ТОП новини

Справу російського опозиціонера Навального розглядатимуть до кінця травня


Олексій Навальний виходить із приміщення Кіровського суду, 24 квітня 2013 року
Олексій Навальний виходить із приміщення Кіровського суду, 24 квітня 2013 року
У Росії Ленінський районний суд міста Кірова розглядатиме справу про розкрадання майна компанії «Кировлес» відносно Олексія Навального, як мінімум, до кінця травня. Суддя визначив графік слухань до 30 травня.

Антикорупційного блогера Олексія Навального звинувачують у викраденні понад півмільйона доларів у цієї компанії, яку він консультував, коли працював юристом у штаті кіровського обласного губернатора.

За рішенням судді Сергія Блінова, протягом наступних днів у суді будуть слухати приблизно по десять свідків щодня. У травні суд розпочне вивчення письмових доказів у справі. Потім будуть допитані обвинувачені.

Олексій Навальний, який виступив у суді в середу, відкинув звинувачення і заявив про політичне підгрунтя суду.

«Якщо хтось сподівається на те, що я буду тут просто мовчати і чекати якоїсь розправи, або що я злякаюсь і буду мовчати в надії на те, що таким чином я зможу виторгувати собі якесь пом’якшення покарання, то цього не станеться», – заявив Навальний, виступаючи на суді у середу.

Блогер Навальний був в авангарді опозиційних виступів 2012 року, які сколихнули Росію після перемоги Володимира Путіна на виборах – на початку його третього терміну на посаді президента.
XS
SM
MD
LG