Доступність посилання

ТОП новини

Голова Чечні виховує урядовців у боксерських рукавицях


Лідер Чечні Рамзан Кадиров знайшов новий спосіб впливу на підлеглих: голова цієї республіки на Північному Кавказі в Росії влаштував міністрові спорту його уряду, якого звинуватив у недоліках, поєдинок із боксу і натякнув, що це може чекати й інших міністрів.



36-річний голова Чечні Рамзан Кадиров – палкий прихильник соціальних мереж. Завдяки цьому всі охочі знають, наприклад, як добре він натренований фізично і як усе тренується і тренується.

Із того ж «Інстаґраму» дізналися й про те, як Кадиров був невдоволений днями станом ремонту будівлі республіканського міністерства фізкультури і спорту – і вирішив скористатися зі своїх фізичних здатностей. «Міністр увечері на тренуванні буде моїм спаринг-партнером, причому захисного шолома, як покарання, йому не видадуть!» – заявив чеченський керівник.

Щоправда, за його словами, до вечора міністр Саламбек Ісмаїлов «почав виправляти свої помилки», тому, сказав голова Чечні, він усе-таки дозволив тому вдягти шолом. «Йому ж іще завтра на роботу))))» – написав Кадиров про «виховну бесіду» з міністром, яка відбулася на рингу.

«У перебігу нашого діалогу, точніше, спарингу, я м’яко й ненав’язливо хуком справа і зліва пояснив йому на пальцях (точніше, на кулаках), що треба працювати головою», – повідомив Кадиров, оприлюднивши фото цього поєдинку.

При цьому був присутній, серед інших, також міністр праці Чечні Мохмад Ахмадов. І Рамзан Кадиров не виключив, що того покарають на рингу так само, якщо проштрафиться й він.

Голова Чечні добре знаний своїм вельми авторитарним стилем правування і нестримним характером. Лише понад місяць тому під час футбольного матчу у Грозному, коли суддя покарав гравця місцевої команди «Терек», він на весь стадіон через гучномовці назвав суддю «продажним» і «козлом». Через це його улюблена команда поплатилася грошовим штрафом і мусила провести один «домашній» матч на нейтральному полі.

На адресу Рамзана Кадирова лунають і численні звинувачення в порушенні прав людини, аж до особистої участі в тортурах його супротивників. За словами його опонентів, він перетворив Чечню на якийсь «султанат», підконтрольний йому одному, який живе тільки завдяки щедрим дотаціям із Москви. Але чеченський керівник ніколи не оминає можливості вкотре заявити про свою безмежну відданість Кремлеві й особисто президенту Володимирові Путіну.

Тим часом, як стверджує американський щоденник The New York Times, ім’я Кадирова опинилося в таємній, не оприлюдненій частині складеного у США переліку порушників прав людини в Росії, на яких Вашингтон наклав свої санкції.

Матеріал підготували: Сергій Драчук, Деана Ќука
  • Зображення 16x9

    Сергій Драчук

    Почав співпрацю з Радіо Свобода з самого початку 1990-х, із 1992-го – постійно, спершу в Києві, з 1995-го – в штаб-квартирі в Празі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG