Доступність посилання

ТОП новини

Влада Черкас перешкоджає проведенню акції «Вставай, Україно!» – опозиція (ФОТО)


Черкаські опозиціонери заявляють, що обласна влада намагається завадити проведенню у Черкасах усеукраїнської акції протесту «Вставай, Україно!». Зокрема, на Соборній площі, де мав відбутися мітинг, за годину до акції протесту розпочнеться конкурс патріотичної пісні.

Нині на Соборній площі, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, по центру стоїть змонтована сцена, а по всьому периметру – намети Партії регіонів, які встановлювали вчора близько 22:00 години. Впродовж дня посеред площі майстри народного мистецтва представляють свої найкращі вироби у межах обласного фестивалю народної творчості «Мистецька весна – 2013», присвяченому 60-річчю утворення Черкаської області.

Увечері тут відбудеться конкурс патріотичної пісні. За повідомленням управління інформаційної політики і зв’язків зі ЗМІ Черкаської ОДА, «протягом двох місяців в Черкаській області проходили «кущові» огляди-конкурси патріотичної пісні, на яких молодь, хори ветеранів війни та праці, аматори різних вікових категорій змагалися в мистецтві виконання пісень військово-патріотичної тематики. А сьогодні найкращі виконавці, відібрані за підсумками конкурсів, представлять своє мистецтво для жителів Черкас».

Водночас в обласній організації «Фронт змін» зауважують, що вчора в навчальні заклади Черкас надходили дзвінки з обласного управління освіти і науки та методичного кабінету з вимогою забезпечити виступи учнівських і студентських творчих колективів на концерті до Дня перемоги. Причому про це повідомляли в примусовому порядку: «Якщо не будуть співати учні, будуть співати художні керівники».

За даними опозиції, марш «Вставай, Україно!» в Черкасах, як і заплановано, розпочнеться о 17:00 від площі Дружби народів. Проте колона рушить не до Соборної, а до Театральної площі, де й відбудеться мітинг.
XS
SM
MD
LG