Доступність посилання

ТОП новини

Путін: відмова Києва від Митного союзу може призвести до деіндустріалізації


Володимир Путін
Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін заявляє, що відмова України від вступу до Митного союзу може призвести до деіндустріалізації окремих галузей української економіки. Про це він сказав під час спілкування з росіянами в ефірі центральних телеканалів і радіостанцій.

Як заявив Путін, за оцінками деяких українських експертів, у разі приєднання України до Митного союзу і Єдиного економічного простору, вигоди обчислюватимуться у відсотках до ВВП.

«За нашими оцінками, це 9-10 мільярдів доларів на рік плюсів», – сказав він.

За словами Путіна, не треба забувати, що українську і російську економіку, так само як і економіки України, Білорусі й Казахстану, пов’язує величезна і розгалужена кооперація, відмова від якої призведе до непоправних втрат для учасників цієї кооперації.

«Якщо Росія ще в змозі якось відновити ці втрати, то для України це буде вкрай складно. Боюся, що це може призвести в окремих галузях виробництва до деіндустріалізації», – сказав президент Росії.

При цьому він наголосив, що вибір – за Україною, і Росія з повагою прийме будь-яке її рішення. «М’яч на стороні наших партнерів», – сказав Путін.

Днями український прем’єр Микола Азаров заявив, що Україна принципово домовилася про статус спостерігача в Митному союзі. Російська сторона це спростувала.
XS
SM
MD
LG