Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд розгляне позов щодо виборів у Кривому Розі


У Європейському суді з прав людини розглянуть позов щодо визнання недійсними результатів виборів до Верховної Ради України 2012 року на 32-у виборчому окрузі у Кривому Розі. Про це Радіо Свобода повідомила сьогодні позивач Ірина Туровська, яка була одним із кандидатів на виборах по цьому округу.

За словами позивача, вона вже пройшла суди всіх інстанцій в Україні, які не задовольнили її позов, і тепер її заяву прийняв до розгляду суд у Страсбургу.

Екс-кандидат розказала, що скаржиться на нерівність можливостей на виборах до Верховної Ради України на окрузі, застосування адміністративного ресурсу з боку провладного кандидата, нечесне формування виборчих комісій, контроль виборчого процесу з боку посадовців районних рад.

«Один із пунктів позову – нерівність можливостей при інформуванні про передвиборчі програми кандидатів. Безкоштовний час для інформування про свої програми нам надавали на Дніпропетровському державному телебаченні та радіо, а також в газеті «Зоря». Це ті ЗМІ, які для пересічного жителя Кривого Рогу практично недоступні. Газета «Зоря» в Кривому Розі продається в мізерній кількості, а державного радіо взагалі немає. Водночас провладний кандидат щодня з’являвся у новинах на місцевих телеканалах, і не як кандидат, а його представляли як посадовця, депутата обласної ради», – сказала Ірина Туровська.

Вона також повідомила, що вимагає визнання недійсними результатів виборів на окрузі. Як сповідомила Туровська, вона має надати суду в Страсбургу всі докази виборчих порушень до 24 травня.
XS
SM
MD
LG