Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» занепокоєні ситуацією на ТВі


Міжнародна організація «Репортери без кордонів» засуджує раптову зміну керівництва телеканалу TВi і висловлює занепокоєння щодо призупинення мовлення телеканалу внаслідок внутрішніх суперечок.

«Ми вважаємо негідним поводження нового керівництва з журналістами незалежної телекомпанії. Ми наполегливо закликаємо нове керівництво визнати профспілку журналістів TВi і задовольнити її вимоги», – йдеться в заяві організації, розміщеній на її сайті.

За повідомленням, ці вимоги полягають у наданні інформації, яка дала б змогу ідентифікувати нових власників телеканалу, у відновленні колишнього розкладу програм й анулюванні необґрунтованого звільнення одного з журналістів.

«Ми також закликаємо нове керівництво не намагатися розділити колектив телеканалу, використовуючи особисті суперечки, й гарантувати редакційну незалежність журналістських розслідувань і служби новин телеканалу», – наголошується в документі.

«Репортери без кордонів» занепокоєні «відсутністю фінансової прозорості щодо деяких власників ЗМІ в Україні і збільшенням концентрації власності в руках небагатьох людей, що ставить під загрозу різноманітність новин та інформації».

23 квітня прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. За повідомленням, новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

Катеринчук і власник ТВі Костянтин Кагаловський заявили про рейдерське захоплення телеканалу.

Колектив каналу ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.
XS
SM
MD
LG