Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перевіряє повідомлення про затримання в США українця з вибухівкою


Українець, якого в США нібито затримали за незаконне зберігання вибухових речовин і пристроїв, не потрапляв у поле зору правоохоронних органів України, коли жив тут. Про це заявляє Служба безпеки України.

За повідомленням, відомство перевіряє інформацію ЗМІ щодо затримання правоохоронними органами США громадянина України, уродженця Києва, студента університету в штаті Нью-Джерсі.

«Попередньо встановлено, що особа з таким ім’ям і прізвищем дійсно до переїзду в 2010 році на постійне місце проживання у США мешкала в Україні разом з родиною. У цей період цей громадянин члени його родини у поле зору правоохоронних органів України не потрапляли. Дані щодо їхньої можливої причетності до діяльності міжнародних терористичних, екстремістських і радикальних організацій та організованих злочинних угруповань відсутні», – йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

За даними ЗМІ, у США незадовго до теракту в Бостоні поліція затримала 27-річного уродженця Києва, який нібито намагався провезти в потягу два саморобні вибухові пристрої.

За повідомленнями, затриманому вже висунули обвинувачення в «зберіганні саморобних вибухових пристроїв».

В МЗС України Радіо Свобода заявили, що не мають інформації про цей інцидент і з’ясовують подробиці.
XS
SM
MD
LG