Доступність посилання

ТОП новини

Влада задіяла кінну міліцію для контролю акції «Волю Павліченкам» (ФОТО, ВІДЕО)


У Києві понад півтисячі людей взяли участь у марші на захист родини Павліченків. Основна вимога учасників маршу: закрити справу проти Дмитра і Сергія Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Щоб контролювати учасників маршу (здебільшого до акції долучились футбольні фанати), влада задіяла кілька сотень правоохоронців та бійців спецпідрозділу «Беркут». Загони правоохоронців у захисній уніформі супроводжували марш від парку Шевченка до будівлі прокуратури Києва. Усі двори вздовж маршруту посилено охоронялись міліцією.


МВС також задіяло кінологів та підрозділ кінної міліції для забезпечення правопорядку. Один з коней, намагаючись скинути вершника, впав у натовп футбольних фанатів. Під час інциденту ніхто не постраждав.
Організатори мітингу передали до прокуратури звернення з аргументами на користь звільнення Дмитра і Сергія Павліченків. Павліченки оскаржують вирок. А в різних місцях України відбуваються акції на їхню підтримку: Павліченки належали до об’єднання футбольних фанатів.

2 жовтня 2012 року Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Сергія Зубкова. Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під’їзді свого будинку в Києві.
XS
SM
MD
LG