Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк просить Княжицького вийти з конфлікту навколо ТВі


Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк звернувся до народного депутата від «Батьківщини» Миколи Княжицького як до чесного журналіста та відповідального парламентаря вийти з корпоративного конфлікту навколо телеканалу ТВі. Як сказано на офіційному сайті БЮТ, Яценюк звернувся до Миколи Княжицького з проханням дати можливість власникам остаточно поставити крапку в питанні власності на цей телеканал, а журналістам захистити свої права й право одного з незалежних телеканалів говорити правду в Україні.

Арсеній Яценюк зазначив, що для нього як для політика право власності на телеканал не є визначальним, – найголовніше, чи може бути телеканал незалежним, а журналістський колектив реалізувати право на свободу слова.

«У цивілізованому світі зміна власника не тягне за собою зміну редакційної політики ЗМІ. На жаль, не так є в Україні, де стало практикою, коли разом зі зміною власника правда змінюється на брехню», – сказав він.

Микола Княжицький запевнив Арсенія Яценюка, що виходить із конфлікту навколо ТВі до остаточного його вирішення.

Раніше колишній гендиреткор ТВі Княжицький заявив, що опозиція фінансувала телеканал TBi після того, як він погодився балотуватися до Верховної Ради за списками опозиції.

23 квітня прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. За повідомленням, новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

Катеринчук і власник ТВі Костянтин Кагаловський заявили про рейдерське захоплення телеканалу. Колектив каналу ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.
XS
SM
MD
LG