Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зростає підтримка опозиційних партій і КПУ – опитування


Українці готові провести до Верховної Ради п’ять політичних сил – Партію регіонів, ВО «Батьківщина», «УДАР», ВО «Свобода» та КПУ. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром імені Разумкова.

Так у разі проведення виборів до парламенту найближчим часом, за Партію регіонів готові проголосувати 22,1% усіх опитаних, за «Батьківщину» – 18,4%, за «УДАР» – 15,5%, за «Свободу» – 9,3%, за КПУ – 6,9%. Порівняно з початком березня зросла частка тих, хто має намір проголосувати за «Батьківщину», «УДАР» і за КПУ. Електоральна підтримка інших політичних сил не змінилася.

У Західному регіоні три опозиційні партії – «Батьківщина», «Свобода», «УДАР» – очолюють електоральний рейтинг, маючи приблизно однакову підтримку. У Центральному регіоні найбільшу електоральну підтримку має «Батьківщина», а на Півдні і Сході країни – Партія регіонів.

Відносна більшість громадян (37,4%) з більшою симпатією ставляться до політичних партій, опозиційних до влади, 24,0% більше симпатизують політичним силам, що підтримують владу, 8,0% – тим партіям, які не підтримують владу, але й не перебувають в опозиції. Ще для 13,1% опозиційність чи не опозиційність партій не мають значення, а 14,6% взагалі нікого не підтримують.

Дослідження проведене з 12 по 16 квітня 2013 року. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.
XS
SM
MD
LG