Доступність посилання

ТОП новини

Реконструкцію вулиці в Івано-Франківську вирішили завершити коштом місцевих бюджетів


Під час протесту з вимогою до уряду профінансувати ремонт вулиці Шевченка, фото 25 квітня 2013 року
Під час протесту з вимогою до уряду профінансувати ремонт вулиці Шевченка, фото 25 квітня 2013 року
Капітальну реконструкцію однієї з центральних вулиць Івано-Франківська – вулиці Шевченка – доведеться завершувати власними силами, повідомили сьогодні голови обласних держадміністрації і ради Михайло Вишиванюк та Василь Скрипничук і міський голова Віктор Анушкевичус.

Виїзна нарада відбулася безпосередньо на цій вулиці. Минулого тижня про її ремонт ішлося під час протестної акції проти поганих доріг в Івано-Франківську.

Минулого року Кабінет міністрів ухвалив надати на реконструкцію вулиці Шевченка у рамках святкування 350-річчя Івано-Франківська 10 мільйонів гривень. Однак було освоєно лише три мільйони гривень.

Як сказав міський голова Віктор Анушкевичус, «коли перший транш надходить у серпні, спробуй, враховуючи такі складні мережі, зробити повністю їхню реконструкцію, адже вулиця – це не просто плитка і дорожнє покриття, це всі мережі – водо-, тепло-, каналізація, світло, газопровід, тобто це величезний обсяг робіт».

За словами голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка, «завжди треба шукати причину в собі – це кредо, і кожний хай шукає причину у собі, крапка». «Те, що Кабінет міністрів виділяв, він вже ті гроші не поверне ніколи, він якщо виділяє – використовуйте, не використали – до побачення», – додав очільник області.

Тож ухвалено рішення, що обласна влада надасть 3,5 мільйона гривень з обласного бюджету, ще 3,5 мільйона гривень надасть місто.

Проектно-кошторисна документація реконструкції вулиці Тараса Шевченка в Івано-Франківську передбачає 12,8 мільйона гривень. Для завершення робіт потрібно сім мільйонів гривень.

До Дня незалежності капітальна реконструкція вулиці Шевченка, як пообіцяли представники обласної і міської влади, має бути завершена.
XS
SM
MD
LG