Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську вимагали відставки міського голови через загибель дитини


Півсотні жителів Дніпродзержинська сьогодні пікетували міську раду, вимагаючи відставки міського голови Станіслава Сафронова та покарання для керівників «Міськводоканалу».

За словами учасників мітингу, приводом для зібрання стала смерть дворічного хлопчика, який провалився у відкритий каналізаційний люк. Як заявляли учасники, перед виборами на посаду міського голови Станіслав Сафронов особисто обіцяв позакривати всі відкриті люки в місті.

Пікетувальники також звернулись до міської влади з вимогою скликання позачергової сесії міськради для виділення коштів на закупівлю кришок для відкритих каналізаційних люків.

За даними з управління внутрішньої політики міської ради, акція протесту була санкціонованою – заявку на її проведення подавав місцевий осередок ВО «Свобода».

Водночас в управлінні внутрішньої політики Радіо Свобода повідомили, що до завершення розслідування справи і визначення винних не мають права коментувати інцидент.

«Поки йде слідство, говорити про винних передчасно. Будуть визначені винні – можна буде говорити про покарання. В місті ще залишилось чимало незачинених каналізаційних колодязів. Уже зараз в місті триває робота з їхнього накриття», – сказав Радіо Свобода начальник управління Юрій Бережний.

За інформацією з міліції, інцидент із загибеллю дитини у Дніпродзержинську стався 28 квітня: дитина гуляла з батьками і впала у 5-метровий каналізаційний колодязь. Отвір не було зачинено, він заріс травою. Також на дні колодязя не виявилося обов'язкової запобіжної решітки. Малюка понесло стічними водами по колектору.

Прибувши на місце події, рятувальники спустилися в найближчі каналізаційні колодязі в протигазах і з ліхтарями. У пошуках хлопчика брали участь 11 рятувальників МНС та працівників «Міськводоканалу».

Батько намагався врятувати сина, але дитина потрапила в каналізаційну мережу. Тіло хлопчика було знайдено через добу і відправлено на експертизу.
XS
SM
MD
LG