Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов потрапив до 500 найвпливовіших людей світу журналу «The Foreign Policy»


Український бізнесмен Рінат Ахметов потрапив до 500 найвпливовіших людей світу за версією журналу «The Foreign Policy», повідомляє «Українська правда».

«Це люди, які контролюють ключові галузі, що керують світом – політикою та великими фінансами, засобами масової інформації та енергетикою, війнами та релігією», – пише видання.

Ахметов – єдиний українець, який потрапив до списку. Водночас у ньому є кілька десятків росіян, серед яких, зокрема, президент Володимир Путін, прем’єр Дмитро Медведєв, міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу, голова «Газпрому» Олексій Міллер, а також Сева Могилевич, статус якого у рейтингу зазначено як «голова мафії».

Згідно з рейтингом, найбільше найвпливовіших людей – в США. У списку – 140 американців, зокрема, президентське подружжя Барак і Мішель Обама, власник Facebook Марк Цукерберг, медіамагнат Руперт Мердок.

На другому місці – Китай з тридцятьма представниками, на третьому – Сполучене королівство (29), на четвертому – Франція (25), на п’ятому – Японія (23). Росія посіла шосте місце з 23 представниками.

Прізвища найвпливовіших людей у рейтингу зазначені за алфавітом, а біля кожного з них містяться позначки, які пояснюють причини входження тієї чи іншої особи до рейтингу. Серед позначок значаться: політика, авторитет, військова сила, розум, гроші, добрі вчинки або зло. Навпроти прізвища Ахметов стоїть лише знак долара (гроші).

За версією журналу Forbes, Рінат Ахметов є найбагатшою в Україні людиною, випереджаючи решту з великим відривом із його 15,4 мільярда доларів, за оцінками журналу. У світі він 47-й із 1426 мільярдерів.
XS
SM
MD
LG