Доступність посилання

ТОП новини

У США затримали ще трьох людей у зв’язку з вибухами в Бостоні


Поліція в Бостоні у США повідомила в середу, що у зв’язку з вибухами, влаштованими під час традиційного марафону в місті в середині минулого місяця, затримані ще троє підозрюваних, 19-річних студентів, які вчилися в коледжі разом із єдиним досі підозрюваним Джохаром Царнаєвим.

Як повідомила поліція, громадянам Казахстану Діасові Кадирбаєву і Азаматові Тажаякову винесли в середу звинувачення у змові з метою перешкодити правосуддю. Третього з затриманих, громадянина США Робела Філіппоса, звинуватили в неправдивих твердженнях федеральному слідству.

Зокрема, за повідомленнями, затриманих звинуватили у спробі позбутися комп’ютера Царнаєва і його рюкзака з рештками піротехніки з його кімнати в гуртожитку, коли дізналися, що того підозрюють у вибухах.

Обох казахстанців затримали імміграційні органи ще понад тиждень тому за іншим звинуваченням, через порушення з їхніми студентськими візами.

Джохар Царнаєв, який є громадянином США, нині перебуває в санчастині в’язниці через поранення, завдані йому в перестрілках із поліцією. Його старший брат і, як вважають, спільник Тамерлан Царнаєв, який не встиг отримати американське громадянство, загинув унаслідок перестрілки при спробі затримати їх.

Унаслідок двох вибухів, влаштованих біля фінішу Бостонського марафону 15 квітня, загинули три людини, близько 260 були поранені. Пізніше брати також убили працівника поліції.
XS
SM
MD
LG