Доступність посилання

ТОП новини

У рейтингах свободи слова некоректно порівнювати Україну з Суданом – Бондаренко


Перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова, депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко вважає неправильним і несправедливим ставити в один ряд ситуацію зі свободою слова в Україні і в Судані. За її словами, за допомогою міжнародних рейтингів хтось намагається погіршити на міжнародній арені репутацію демократичної України.

«Важко справедливо оцінювати рейтинг, коли попереду України така держава, як Судан, наприклад. Якщо хтось і правда думає, що там вищий рівень свободи слова, то я пропоную їм відвідати Судан і подивитись, в яких жахливих умовах там працюють журналісти. В нас в Україні цих жахливих речей ніколи не було і не буде», – зауважує Олена Бондаренко.

Сьогодні у світі відзначають День свободи преси.

У звіті американської незалежної організація Freedom House («Дім свободи»), яка відстежує стан демократії в світі, Україна, за рівнем свободи преси, за минулий рік поділяє 131–133-є місця поруч із Замбією і Південним Суданом.

Правозахисники міжнародної організації «Репортери без кордонів» у минулому році зафіксували рекордну кількість порушень прав українських журналістів за останні 10 років.
XS
SM
MD
LG