Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Львова оскаржила рішення щодо відзначення 8 та 9 травня


У Львові прокуратура оскаржила рішення Львівських міської та обласної рад щодо відзначення 8 та 9 травня. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області. Прокуратура міста Львова з’ясувала, що ухвала Львівської міської ради в частині заборони використання символіки років Великої Вітчизняної війни, зокрема, копій Прапора Перемоги під час масових заходів, суперечить положенням Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Водночас, суперечить вимогам законодавства й частина ухвали міськради про оголошення 8 травня у Львові Днем скорботи, яка стосується вивішування Державного прапора з траурними стрічками та приспущення Державного Прапора України на будівлях державних установ. Прийняття таких рішень належить виключно до повноважень Верховної Ради України.

Йдеться про ухвалені Львівською міськрадою 25 квітня цього року ухвали «Про оголошення 8 травня у місті Львові Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів та жертв Другої світової війни» та «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». Також, 26 квітня відповідне рішення щодо порядку відзначення 8 та 9 травня ухвалене Львівською обласною радою.

Судовий розгляд зазначених позовів розпочнеться 7 травня поточного року.
XS
SM
MD
LG