Доступність посилання

ТОП новини

ЄС оголосив конкурс проектів для підтримки регіональної політики України


Європейський Союз оголосив новий конкурс проектів для підтримки регіональної політики України. Як повідомили у Представництві ЄС в Україні, конкурс дасть можливість регіональним та місцевим органам влади отримати фінансову підтримку для реалізації стратегій розвитку своїх регіонів.

Конкурс складається з двох «лотів» («кошиків»): для обласного рівня і для рівня району/населеного пункту. Перший націлений на вирівнювання розривів між регіонами і допомогу найменш розвиненим регіонам України (орієнтовний бюджет Лоту – 4 мільйона євро). Другий – націлений на підтримку стабільного та збалансованого розвитку сільської місцевості (орієнтовний бюджет Лоту – 2 мільйона євро).

Метою конкурсу є реалізація цілої низки пріоритетів, зокрема удосконалення та відновлення інфраструктури, створення нових робочих місць, розвиток туризму, підтримка бізнесових ініціатив, зміцнення енергоефективності, розвиток сільськогосподарських ринків.

За даними Представництва ЄС, цей конкурс є частиною ширшої програми регіонального розвитку України, на яку Євросоюз виділив 31 мільйон євро.
XS
SM
MD
LG