Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія схвалила приватизацію «Нафтогазу» – регіонал Онищенко


Народний депутат від фракції Партії регіонів, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Онищенко зазначає, що на круглому столі в Брюсселі Європейська комісія схвалила приватизацію НАК «Нафтогаз України» і його дочірніх компаній.

«Єврокомісія готова активно підтримувати модернізацію газотранспортної інфраструктури України. Проте їхня роль у цьому процесі обмежиться функцією координатора», – наводить слова Онищенка його прес-служба.

У Брюсселі проходить круглий стіл за участю єврокомісара з питань енергетики Ґюнтера Еттінґера й української делегації на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК «Нафтогаз України», що провадять діяльність із транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їхньої реорганізації.

Здобути контроль над українською ГТС прагне російський газовий монополіст «Газпром».
XS
SM
MD
LG