Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль завдав авіаудар по території Сирії


Ізраїль неофіційно підтвердив у суботу, що у п’ятницю завдав авіаудар по вантажу, за твердженням Ізраїлю, ракет для радикального ісламістського руху «Хезболла», що базується в Лівані.

Таке рішення ухвалили в четвер на закритому засіданні прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу і голів силових структур. Про це ЗМІ повідомив ізраїльський представник, який побажав залишитися анонімним.

Від офіційних коментарів ізраїльська сторона відмовляється.

Ізраїль неодноразово висловлював готовність запобігти передачі сирійським режимом будь-яких озброєнь «Хезболлі» − прибічникові режиму президента Сирії Башара Асада. Влітку 2006 року між Ізраїлем і «Хезболлою» стався збройний конфлікт, а нещодавно ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу висловив думку, що угруповання спробує отримати вигоду з нинішньої нестабільної ситуації в сусідній Сирії, зокрема, намагатиметься здобути хімічну зброю.

Раніше президент США Барак Обама заявляв, що не вважає ймовірним сценарій розвитку подій в Сирії, за якого з’явиться необхідність введення американських військ в цю країну. Заява прозвучала на тлі поширення стурбованості можливим застосуванням у Сирії хімічної зброї.
XS
SM
MD
LG