Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині вперше стартувала природозахисна акція «Простягти руку рибі»


На Дніпропетровщині вперше стартувала природозахисна акція «Простягти руку рибі», вона триватиме до 10 червня, коли завершиться період нересту. Про це сьогодні повідомили в обласній організації Товариства мисливців та рибалок.

За даними організаторів, іхтіологи та захисники навколишнього середовища закликають рибалок не просто рибалити в нерест, а й утриматись від прогулянок на човнах.

«Ловити можна тільки з берега, в суворо визначених місцях, однією вудкою з одним гачком. Рибалити з човна заборонено», – сказав іхтіолог Дніпропетровської обласної організації Товариства мисливців і рибалок Віталій Борщенко.

За словами Борщенка, щороку активісти Товариства мисливців та рибалок поповнюють водойми Дніпропетровщини двома тоннами мальків, витрачаючи на це десятки тисяч гривень. Риба, запущена у водойму, досягає своїх звичних розмірів лише через рік.

«Спільно з рибоохороною ми виїжджаємо на рейди проти браконьєрів. Їх стало менше у зв’язку з дуже високими штрафами, запровадженими в Україні (використання електровудки, приміром, загрожує рибалці позбавленням волі до 3 років), але в той же час вони стали більш мобільними: попереджають один одного по мобільному телефону і, поки ми допливемо, швидко зникають», – розповів іхтіолог.

У річковому порту Дніпропетровська повідомили, що водна міліція наразі також перейшла на посилений режим роботи, патрулювання водойм відбувається цілодобово. У зв’язку з операцією «Нерест» рух маломірних суден у місцях нерестовищ буде заборонено до 10-18 червня.

З 5 грудня 2011 року Кабінет Міністрів України збільшив штрафи за вилов деяких видів риб у 10 разів. Приміром, якщо раніше незаконний вилов одного судака коштував 51 гривню, то зараз – 510 гривень, незалежно від його розмірів. Кримінальна відповідальність настає тоді, коли збитки, завдані державі, оцінюються в понад 2 тисячі гривень.
XS
SM
MD
LG