Доступність посилання

ТОП новини

На Полтавщині – свято писанки


У Світлий понеділок, в районному будинку культури міста Карлівка, що на Полтавщині, вдесяте відбувається свято «Воскресни, писанко!». За даними організаторів, у рамках його проведення відбувається цілий великодній фестиваль-вернісаж народної творчості. Три поверхи місцевого районного будинку культури вщерть заповнені витворами майстрів народних ремесел краю.

У виставці писанок, створених за традиціями краю, беруть участь представники творчих майстерень з Полтавського державного педагогічного університету, Гадяцького інституту культури, учні професійно-технічних училищ та шкіл Полтавщини.

За словами організаторів, проведення обласного свята писанки саме в Карлівці не є випадковим, адже саме тут творив заслужений майстер народної творчості України Ігор Ніколаєвський, який заклав підвалини відродження писанкарства на Полтавщині. Він створив більше п’яти тисяч унікальних робіт, невеличку частину яких у понеділок виставили для ознайомлення загалу.

На виставці представлені писанки, зроблені на курячих, гусячих та страусових яйцях. З писанок із традиційними для Полтавщини рослинними та рослинно-геометричними орнаментами викладені цілі композиції – птахи, тризуби, мапа України тощо.

Юні майстри-писанкарі проводять майстер-класи для всіх охочих. Крім того, на виставці представлені нетрадиційні писанки – викладені бісером, насінням, плетені гачком тощо.

Відвідувачів свята частують традиційною полтавською паскою, а концертну програму підготували народні колективи Карлівщини.
XS
SM
MD
LG