Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Керрі обговорив з російськими правозахисниками НКО


Джон Керрі на зустрічі з російськими правозахисниками у Москві, 8 травня 2013 року
Джон Керрі на зустрічі з російськими правозахисниками у Москві, 8 травня 2013 року
Джон Керрі, який перебуває з дводенним візитом у Москві, обговорив із російськими правозахисниками Людмилою Алексєєвою і Левом Пономарьовим переслідування російських некомерційних організацій (НКО)

Як повідомила журналістам учасниця розмови Алексєєва, у бесіді не йшлося ані про «болотну справу», ані про «акт Магнітського».

А Пономарьов розповів на прес-конференції після зустрічі з Керрі, що в розмові вживалися «гладкі формулювання», на кшталт «ми вам співчуваєм», «ви молодці», «ви – на передньому фланзі боротьби за демократію», «ми вас не залишимо» ... Але, за словами російського правозахисника, «звичайно ж ці проблеми – наші внутрішні».

Раніше в середу з’явилася інформація про те, що кінофестиваль «Пліч-о-пліч» в Петербурзі, організований спільнотою ЛГБТ, місцева влада визнала порушником закону про іноземних агентів.

Як повідомляє «Інтерфакс», посилаючись на організатора фестивалю Гулю Султанову, порушеннями закону прокуратура визнала видання брошури про міжнародний ЛГБТ-рух та участь у кампанії «Разом зупинимо гомофобний закон». Султанова висловила готовність відстоювати інтереси організації в суді.

У середу ж газета «Известия» повідомила, що – за даними Генпрокуратури, ще три НКО отримують фінансування з-за кордону, а відтак можуть бути визнані «іноземними агентами». Йдеться про «Уральську правозахисну групу», Московську школу політичних досліджень і правозахисний фонд «Суспільний вердикт».

Раніше в середу комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс в інтерв’ю газеті «Ведомости» заявив, що перевірки НКО в Росії паралізують діяльність некомерційного сектора.
XS
SM
MD
LG