Доступність посилання

ТОП новини

Україна звернулася до Чехії у справі Тимошенко з помилками – чеська влада


Чехія просить Україну доповнити прохання про правову допомогу у розслідуванні справи вбивства Євгена Щербаня, у причетності до якої підозрюють екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Про це Радіо Свобода повідомила речниця Генеральної прокуратури Чехії Гелена Маркусова.

«Генеральна прокуратура Чехії отримала від України прохання про правову допомогу, але, на жаль, у цьому проханні були великі недоліки, тому ми попросили про доповнення», – сказала Гелена Маркусова.

На прохання уточнити суть «недоліків», речниця Генеральної прокуратури Чехії відповіла, що не може цього зробити, зазначивши, що звернення України «не відповідало критеріям прохання про правову допомогу».

Гелена Маркусова повідомила, що Чехія спершу чекає на додаткову інформацію з України, а потім буде розглядати це прохання.

За даними чеських ЗМІ, Україна просить, зокрема, допитати чоловіка Юлії Тимошенко, який минулого року отримав у Чехії притулок. Речниця Генеральної прокуратури Чехії сказала Радіо Свобода, що не може коментувати такої можливості.

У понеділок Генеральна прокуратура України відновила слідство проти Юлії Тимошенко у справі про вбивство Євгена Щербаня. Екс-прем’єр, яка відбуває покарання за газовою справою, заперечує причетність до цього злочину.
XS
SM
MD
LG