Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Дніпропетровську відмовився випустити обвинуваченого в тероризмі на поруки


Індустріальний районний суд Дніпропетровська у вівторок відмовився випустити обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реву на поруки громадських організацій. Таке рішення суд, де слухається справа, ухвалив у відповідь на клопотання адвоката обвинуваченого Віталія Погосяна.

За словами Погосяна, про зміну запобіжного заходу проти його підзахисного клопотали 4 громадські організації Дніпропетровщини – «Молодіжний рух», «Форум порятунку Дніпра», «ГРАД» та «Центр соціальних технологій pr-простор».

Як зазначив адвокат, європейська судова практика передбачає подання клопотань про зміну запобіжних заходів щодо обвинувачених у будь-який момент судового процесу.

«Думка щодо цього питання в активних громадських організацій склалась – люди не бояться брати Дмитра під особисту відповідальність. Ігнорувати думку громадськості суд не має права», – додала сестра обвинуваченого Оксана Томчук.
Суд у Дніпропетровську відмовився випустити обвинуваченого в тероризмі на поруки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00
Водночас представник сторони державного обвинувачення, прокурор Ольга Чорнобривець, яка наполягала на відхиленні клопотання адвоката, у коментарі Радіо Свобода сказала, що, за світовою практикою, політичні та громадські організації остерігаються брати на поруки обвинувачених в тероризмі. До того, ж додала вона, матеріали справи в суді ще повністю не вивчені.

Тим часом обвинувачений Дмитро Рева на судовому засіданні у вівторок заявив, що «не збирається ухилятись від судового слідства», а інший підсудний, політолог Вікто Сукачов, який проходить у справі як організатор, нагадав про курс на європеїзацію судової практики в Україні, проголошений вищим керівництвом держави.

Суд мотивував свою відмову випустити з-під варти обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реву на поруки громадських організацій тим, що він не є членом жодного з заявлених об’єднань.

У залі суду у вівторок відео- і фотозйомка була заборонена. Як і раніше, не допустили до зали й родичів обвинувачених, відтак дружини та матері спілкувались з ними від дверей, за допомогою повітряних поцілунків.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG