Доступність посилання

ТОП новини

Влада готує «засідки», щоб зашкодити в проведенні мітингу опозиції – Аваков


Із вечора 17 травня на трасах, що ведуть до Києва, будуть встановлені пости ДАІ, щоб перешкодити людям з різних областей України дістатися на акцію опозиції «Вставай, Україно!», призначену на 18 травня. Про це заявляє народний депутат від фракції «Батьківщина» Арсен Аваков.

«Надходить цікава інформація з областей. За напрямком до Києва всі дороги і республіканські траси, з вечора 17 травня перекриють загони ДАІ. Кожна така «засада» реагуватиме на всі засоби пересування від маленького мікроавтобуса до туристичного великого автобуса», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, працівники ДАІ «відсіюватимуть» автобуси, які везуть людей на акцію опозиції, а тих, хто їде на антифашистський мітинг, – пропускатимуть.

«Працює система впізнання, паролів – щоб пропустити ПРавильних трудящих на Київ – мітингувати проти «оскаженілих фашистів» – і не пустити «баламутів», які їдуть на акцію «Вставай, Україно!». А пропустити треба: Полтавська область – 3000 осіб, Сумська – 2500, Харківська – 3500. Працівники водоканалів, тепломереж, комунальних служб. Куди ж без вчителів. Ось таке єднання трудящих», – пише Аваков.

Водночас лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що влада окреслила завдання, щоб антифашистський мітинг утричі перевищив акцію опозиції «Вставай, Україно!».

«Вони скуповують людей по Києву. У них завдання, щоб мітинг влади був утричі більше, ніж мітинг опозиції. Вони зганяють бюджетників з усіх областей», – сказав Яценюк.

На 18 травня в Києві запланована акція опозиції «Вставай, Україно!» і антифашистський марш Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG