Доступність посилання

ТОП новини

Свідок: Тимошенко і Лазаренко ймовірні замовники вбивства Щербаня


Свідок у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Петро Кириченко назвав екс-прем’єрів України Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка замовниками цього вбивства.

«Відомо мені, що замовниками були Тимошенко та Лазаренко, відомо це від Мільченка (кримінальний авторитет Олександр Мільченко на прізвисько Матрос – ред.)», – сказав Кириченко, відповідаючи на уточнювальне запитання прокуратури про те, хто є замовником вбивства Щербаня і звідки йому це відомо.

Конкретизуючи, хто був ініціатором організації вбивства, Кириченко сказав: «Важко сказати, найімовірніше Тимошенко».

На даний час свідка допитує захисник Тимошенко Сергій Власенко. Він зауважив, що у свідка не було доказів причетності Тимошенко, і що він приховував інформацію від американського слідства.

Власенко також не зміг дізнатися від Кириченка, чи залишилися в нього докази того, що Тимошенко переказувала йому гроші для передачі Мільченку.

Захисник навів виписку з банку про те, що спершу Кириченко заплатив Мільченку, і лише за кілька днів йому прислала (іншу суму) Тимошенко. Він також навів дані про те, що Мільченко жив або в Кириченка, або в готелі його коштом.

Сьогодні в Печерському суді Києва триває допит свідка обвинувачення, колишнього радника екс-прем’єра Павла Лазаренка Петра Кириченка.
XS
SM
MD
LG