Доступність посилання

ТОП новини

Україна важливий партнер у боротьбі з морським піратством – НАТО


Голова Військового комітету НАТО генерал Кнуд Бартелс
Голова Військового комітету НАТО генерал Кнуд Бартелс
Голова Військового комітету НАТО генерал Кнуд Бартелс подякував Україні за її внесок у поточні операції під проводом НАТО та Сил реагування.

Він виступив у Брюсселі по закінченню дводенної зустрічі начальників генеральних штабів 28 країн-членів Північноатлантичного альянсу, які обговорювали питання трансформації НАТО, миротворчі операції альянсу в Афганістані та Косово, а також відносини з партнерами НАТО.

Бартелс повідомив: «Україна також братиме участь в операції «Океанський щит» наприкінці цього року і стане першою державою-партнером НАТО, яка робить значний внесок в цю важливу операцію під керівництвом НАТО у боротьбі з піратством».

За словами генерала Бартелса, «Україна також висловила готовність внести свій внесок в рішучу підтримку в Афганістані. Ми будемо продовжувати розвивати можливості для практичної військової співпраці з метою покращення проведення спільних операцій усіх сил».

У засіданнях під головуванням глави Військового комітету НАТО генерала Кнуда Бартелса взяли участь новий головнокомандувач Об’єднаними збройними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав і головнокомандувач НАТО з трансформації французький генерал Жан-Поль Паломерос. Українську військову делегацію очолив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України адмірал Ігор Кабаненко.

У рамках зустрічі воєначальників НАТО відбулися засідання Ради Росія-НАТО на рівні начальників генштабів, а також комісій Україна-НАТО і Грузія-НАТО.
XS
SM
MD
LG