Доступність посилання

ТОП новини

Депутати не підтримали святкування річниці бою під Крутами і ювілею Вернадського


У Верховній Раді України сталася суперечка між депутатами опозиційних і провладних фракцій.

Сьогодні на засіданні парламенту депутати ухвалюють низку постанов про відзначення дат із дня народження видатних діячів науки, культури, політики, а також річниць важливих історичних подій.

Деякі з постанов депутати підтримують, проте більшість – ні. Зокрема, депутати не підтримали постанови про відзначення річниці з дня бою під Крутами, а також відзначення річниці з дня народження академіка Володимира Вернадського.

Після цього голосування, яке не підтримали фракції Партія регіонів і КПУ, народні депутати із опозиції почали скандувати: «Ідіоти!».

Народний депутат із фракції УДАР Ірина Геращенко назвала дивною позицію парламентської більшості, коли не голосують за вшанування видатного вченого Вернадського. Вона наголосила, що не можна не підтримувати важливі рішення тільки тому, що не подобається автор проекту постанови (ним є Володимир Яворівський із фракції «Батьківщина»).

Водночас член фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що її фракція не голосувала за постанову щодо Вернадського через непорозуміння.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв, що поставить на переголосування ці постанови.
XS
SM
MD
LG