Доступність посилання

ТОП новини

Логотип юніорського чемпіонату Європи з баскетболу презентували в Києві (ВІДЕО)


У Києві презентували логотип Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 в категорії U-16. Чемпіонат проходитиме у столичному Палаці спорту з 8 до 18 серпня. Віце-прем’єр України Олександр Вілкул повідомив, що гасло турніру – «Злети назустріч виклику».

«У чемпіонаті змагатимуться 16 найкращих баскетбольних команд Європи серед юнаків до шістнадцяти років. Загалом відбудеться 72 гри», – сказав Вілкул.

Олександр Волков, президент Федерації баскетболу України повідомив, що нині у Києві тривають роботи зі зведення 20-тисячної арени, де восени 2015 року має відбутися фінал Євробаскету.
Логотип чемпіонату з баскетболу скоріше хокейний: журналісти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

«Такі арени не будують суто для спорту, адже там можуть проходити і концерти, і різні масові заходи. Тож зиск матимуть і міста, й інвестори», – заявив Волков.

Маркіян Лубківський – колишній директор футбольного чемпіонату Євро-2012, який обіймає аналогічну посаду при організації Євробаскету-2015 – розповів, що логотип виконаний у національних кольорах. «Зірочки зверху символізують життя, здоров’я і процвітання. Звісно, тут і змагальна символіка, коли двоє гравців зіштовхують у боротьбі за м’яч», – сказав Лубківський.

Лубківський також розповів кореспондентові Радіо Свобода, що восени цього року презентують логотип до Євробаскету-2015. Він буде схожий на логотип молодіжного чемпіонату, однак це вже буде інший шедевр, уточнив Лубківський.

Україна прийматиме баскетбольну першість Європи в 2015 році.
XS
SM
MD
LG