Доступність посилання

ТОП новини

Чечетов запропонував Америці відзначити ювілей Квітки Цісик


Квітка Цісик
Квітка Цісик
Більшість Верховної Ради України у четвер не підтримала проекту постанови про відзначення 60-річчя з дня народження відомої американської співачки українського походження Квітки Цісик.

Чому депутати не підтримали постанови, в коментарі Радіо Свобода пояснив депутат-регіонал Михайло Чечетов: «Вирішили, що вона в Україні не жила. Інакше ми девальвуємо всі наші дати, ювілеї і так далі. Вона жила в Америці, американці її слухали, і на здоров’я. І нехай їй американці, як там говориться, їй там і ювілей відзначають. Вона в Україні не жила. Крапка» – підсумував народний депутат від Партії регіонів.

Бабуся, дідусь, і мама Квітки Цісик мешкали у Львові до 1944 року. У місті Лева на будинку, де вони мешкали, встановлена меморіальна таблиця, у школі є музей співачки, одну з вулиць назвали її іменем.

Квітка Цісик закінчила Нью-Йоркську консерваторію. Вона також була голосом у комерційній рекламі відомих американських корпорацій. За зароблені гроші Квітка Цісик видала альбоми українських пісень, які 1990 року були номіновані на премію «Греммі» в категорії «Найкращий альбом сучасної народної музики».

До альбому «Два кольори» Квітка Цісик написала посвяту: «Ця збірка пісень – бажання мого українського серця вплести радісні нотки в розпатлане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу».
XS
SM
MD
LG