Доступність посилання

ТОП новини

Азаров і Табачник: освітян не примушуватимуть до участі в мітингах


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр Микола Азаров і міністр освіти й науки України Дмитро Табачник пообіцяли парламентській опозиції, що вчителі та викладачі не братимуть участь у мітингах з примусу.

«Шановні народні депутати, я при вас даю вказівки міністру освіти Дмитру Табачнику заборонити участь і примус працівників вищих навчальних закладів до участі в будь-яких політичних дійствах», – сказала Азаров під час години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на запитання депутата фракції УДАР Ірини Геращенко. Парламентар закликала проконтролювати і заборонити примус працівників бюджетної сфери до участі в антифашистському мітингу, організованому Партією регіонів 18 травня в Києві.

Прем’єр-міністр попросив міністра довести його вказівку до всіх підвідомчих установ.

Зі свого боку, Табачник пообіцяв, що міністерство «ще раз проконтролює, щоб у суботу, яка не є для вищих навчальних закладів навчальним днем, ніхто не примушував педагогічних працівників, та інших, брати участь у заходах».

«Водночас, я хотів би попросити представників опозиції. У нас також є інформація, припинити вербування студентів для своїх заходів за гроші. Тому що, я вважаю це руйнує нормальний навчальний процес у вищих навчальних закладах та установах на рівні коледжу», – сказав міністр.

18 травня в Києві запланований фінальний мітинг опозиційної акції «Вставай, Україно!». Цього ж дня у Києві проводитиметься ініційований Партією регіонів антифашистський марш «В Європу без фашистів». Крім того, завтра відзначають День Європи.
XS
SM
MD
LG