Доступність посилання

ТОП новини

Луганських студентів зганяють на антифашистський марш


У Луганську адміністрація вишу відправляє студентів на запланований Партією регіонів «антифашистський мітинг». Про це Радіо Свобода розповів один з учасників мітингу.

«Куратори груп сказали, що потрібно прийти на мітинг, бо радикальні партії становлять загрозу... Йдуть всі-всі-всі, не тільки наша кафедра. Студенти, викладачі. У куратора групи буде список, і ми будемо підходити і відмічатися», – розповів студент Східноукраїнського національного університету імені Даля, який попросив не називати його прізвище та ім’я.

За його словами, навіщо знадобилася їхня присутність на політичному мітингу, студенти не знають, але більшість все ж таки піде.

«Нам не зовсім пояснили, навіщо все це треба, сказали – прийти і все. Нам сказали, що все це буде лише півгодинки-годину, і можна буде йти додому. Хтось виступить, хтось щось прочитає, і не більш того. Студенти більше стурбовані кінцем навчального року. Тому йде на мітинг багато, бо сказали йти», – повідомив співрозмовник Радіо Свобода.

У прес-службі університету зазначили, що студентів лише запросили на мітинг, а приходити чи ні – це вже їхнє право.

Раніше про те, що студентів змушують йти на мітинг повідомляла луганська міська організація ВО «Свобода». Сьогодні в Луганську пройде круглий стіл, присвячений боротьбі з неофашизмом, і антифашистський мітинг.
XS
SM
MD
LG