Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прем’єр Масол каже, що не говорив про причетність Януковича до вбивства Щербаня


Віталій Масол
Віталій Масол
Екс-прем’єр України Віталій Масол заявляє, що не давав коментарів, які журналістка Аліна Стрижак оприлюднила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Я обурений публікаціями, в яких мені приписують, з дозволу сказати, «роздуми у справах Щербаня, Гетьмана, Кушнарьова» і скандальні оцінки деяких українських політиків. Ці «роздуми», розміщені журналісткою Аліною Стрижак у Facebook, насправді – провокація», – йдеться у заяві Масола.

Він підтвердив факт зустрічі зі Стрижак, але зазначив, що «не давав таких коментарів, які вона опублікувала». «Розумію, що журналістам потрібні скандали. Але вигадати таке, та ще й опублікувати – все це виходить за рамки моральних норм. Тим паче, що я переконаний: узагалі нікому не припустимо поширювати такі вигадки в той час, коли триває судовий процес у справі Щербаня», – наголосив він.

«Уся ця трагічна історія сьогодні розкривається в показаннях свідків. Важливі показання реальних свідків, а не вигадки й фантазії», – додав Масол.

«Мені неприємні брудні журналістські технології. Я не знаю, що в журналістки було в голові, й не розумію, з якою метою вона це зробила. Але опублікувати ці скандальні вигадки – просто аморально», – резюмував екс-прем’єр у своїй заяві.

Журналістка на своїй сторінці у Facebook опублікувала уривок з інтерв’ю із Масолом, що не ввійшов до публікації журналу «Країна», в якому екс-прем’єр, зокрема, заявляє: «Я, наприклад, вважаю, що Щербаня вбив Янукович. Прибрав зі свого шляху. Адже це Донецьк». Крім того, він нібито заявив про причетність екс-прем’єра і третього президента України Віктора Ющенка до вбивства екс-голови Нацбанку Вадима Гетьмана в 1998 році. Також у публікації стверджувалося, що Масол упевнений, що народний депутат Євген Кушнарьов, який загинув від вогнепального поранення під час полювання, загинув невипадково.

Стрижак заявила, що має відповідний запис розмови.

Водночас радник Ющенка Ірина Ванникова назвала необґрунтованими твердження про причетність екс-президента до вбивства Гетьмана, й зазначила, що «Ющенко підтримує надзвичайно теплі стосунки з родиною загиблого».
XS
SM
MD
LG