Доступність посилання

ТОП новини

Чехи видаватимуть українцям багаторазові візи на туризм і оздоровлення


Посольство Чехії в Україні з 22 травня починає видавати громадянам, що їдуть за кордон з туристичною або оздоровчою метою, шенгенські візи для багаторазового в’їзду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства.

«Шенгенська багаторазова віза з метою туризму та лікування може бути видана за умови, що заявник доведе або обґрунтує намір часто і регулярно подорожувати, або ж у випадках, коли заявник доведе свою бездоганність та надійність, зокрема тим, що попередні шенгенські візи використав згідно з правилами. Далі заявник доводить свою економічну ситуацію в країні походження та намір покинути територію країн-членів перед закінченням терміну дії візи», – мовиться в повідомленні.

У посольстві наголошують, що заявник на багаторазову візу повинен при поданні заяви довести, що у минулому йому було видано мінімум дві одноразові шенгенські візи або одну багаторазову шенгенську візу на 90 днів з терміном дії хоча б на один рік (будуть надані копії цих віз), які він використав за призначенням. «У такому випадку можна передбачати, що і наступна багаторазова віза буде використана за призначенням. Термін дії такої візи становитиме один рік, наступної – два роки», – мовиться в повідомленні.

У посольстві зауважують, що консульський збір за подання заяви на багаторазову візу не підвищується у порівнянні з заявою на одноразову візу.

«Розмір консульського збору залишається незмінним як при поданні заяви індивідуально, так і через акредитовану туристичну фірму. Консульський відділ не стягує вищий чи додатковий збір у цьому випадку. Також акредитовані туристичні фірми не мають причини стягувати зі своїх клієнтів вищу плату за посередництво при поданні заяви на багаторазову візу, ніж при поданні заяви на одноразову візу», – мовиться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG