Доступність посилання

ТОП новини

Захарченко прийде до Ради звітувати про розслідування побиття журналістів


Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко
Сьогодні міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко у Верховній Раді розповість про хід розслідування побиття журналістів під час масових акцій 18 травня і обставини, за яких стався цей інцидент.

Потерпіла журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук розповіла Радіо Свобода, що слідчий у її справі цікавиться не тільки обставинами побиття.

«Під час складання протоколу він запитав у мене, як я ставлюся до того, що опозиція у нас, як він сказав, «свірєпая». Він сказав, що ці молодчики були від опозиції. Я йому пояснила, що ці люди вигукували: «фашисти», тому у мене склалося враження, що вони, навпаки, належать до «антифашистського» мітингу. На що слідчий підозріло на мене подивився і спитав, як я взагалі ставлюся до, цитую, «Бандьори», – повідомила Сніцарчук.

Минулої суботи під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі, невідомі молодики атакували журналістів «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і газети «Комерсант» Влада Соделя. Потерпілі кажуть, що протягом певного часу міліціонери, що перебували поруч, взагалі не втручалися в цей інцидент. Колеги Сніцарчук і Соделя стверджують, що за допомоги соціальних мереж, відео- і фотодокументів встановили особи кількох нападників, але міліція досі не затримала жодного правопорушника.
XS
SM
MD
LG