Доступність посилання

ТОП новини

Американське військове керівництво оголосило війну сексуальним зловживанням в армії


Сексуальні зловживання в армії залишаються серйозною проблемою попри нещодавно прийняті превентивні заходи, що доводить – питання потребує багатостороннього підходу. Боротьбу зі зловживаннями у війську міністр оборони Чак Гейґел назвав пріоритетом його відомства.

«Порядок у нашому війську є фундаментом системи. Нема значення, які і скільки новітніх технологій ми використовуємо. Так, якість нових технологій, наша зброя дає нам певні переваги, але вся ця матеріальна база принесе користь лише, якщо у нас будуть професійні люди, які знатимуть, як її використати. Так що саме на персоналі керівництво повинно зосередити увагу», – зауважив міністр.

Цими днями Пентагон підтвердив, що третій по рангу офіцер, який відповідав за попередження сексуальної наруги в армії, сам був причетний до скандалу. Генерал Мартін Демпсі закликає не ховатися від проблеми:

Минулого тижня перед законодавцями у Вашингтоні дали свідчення кілька жертв сексуальної наруги.

«Система працює проти жертв», – стверджує військова Дженніфер Норіс.

Більшість жертв – жінки та геї. Браян Льюїс, якого у 2000 році зґвалтував вищий за рангом офіцер, каже, що тих, хто заявляє про наругу, часто вважають брехунами та шукачами неприємностей.

«Ми такі ж патріоти, як і всі. Це армія, яка нас зрадила», – каже Льюїс.

Після слухань на Капітолійському пагорбі президент Обама зустрівся у Білому Домі зі своїм військовим керівництвом.

«Це не лише злочин, не лише ганебна та безчесна поведінка. Такі випадки послаблюють наше військо», – говорить президент.

Двопартійна група законодавців запропонувала законопроект, який передбачає усунення безпосередніх начальників від розгляд справ, пов’язаних із сексуальною наругою у війську. Таким чином, на їх думку, вдасться уникнути упередженого ставлення до скарг та несправедливого їх вирішення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG