Доступність посилання

ТОП новини

Голова МВС закликає депутатів ухвалити закон про мирні зібрання


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко закликав народних депутатів розглянути й ухвалити закон про мирні зібрання, щоб на законодавчому рівні врегулювати порядок проведення масових заходів.

«З 2005 року Верховна Рада не змогла ухвалити закон про мирні зібрання. Пропоную розглянути, щоб не було таких подій», – сказав Захарченко, виступаючи у Верховній Раді.

Народні депутати скандували «Відставка!» і «Ганьба!», звертаючись до міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Перед цим депутати і міністр переглянули відео, зняте представниками опозиції під час масових акцій 18 травня, на якому зафіксовані бійки і бездіяльність правоохоронців під час проїзду бронетранспортера і сутичок.

На відео було чітко видно, що з бронетранспортера спускався працівник міліції, а Захарченко пояснив це тим, що він хотів відправити транспортний засіб на штрафмайданчик. Після цих слів опозиціонери почали сміятися і звинувачувати міністра в тому, що він говорить неправду.

Спікер Володимир Рибак зауважив, що оскільки ніхто нікого не хоче слухати, то він оголошує перерву, і розгляд питання, тобто заслуховування інформації міністра внутрішніх справ України щодо подій під час проведення масових заходів у Києві 18 травня, завершили.
XS
SM
MD
LG